Чи дійде з Румунії до України ураган-вбивця

0 0000

Румунією днями пронісся дужий смертоносний ураган. Найсильніший вітер, що місцями досягав 100 км /год, вже встиг накоїти лиха та убити близько восьми чоловік і поранити ще більше семи десятків.

Найбільшого лиха від буревію зазнали в місті Тімішоара, а також його околицях. Це місто вважають третім за величиною містом у Румунії, який розташований на заході країни. Вітру потужної сили вдалося повиривати великі та малі дерева,  зривати дахи будивель, розривати канали водопостачання і лінії електропередач. «Нас, до превеликого жалю, ніхто не попереджав про те, що на нас може чекати таке. За оголошеним прогнозом погоди нам обіцяли тільки дощ, причому не дуже великий», - розводить руками Миколу Робу, що є мером Тімішоари. Екстрені служби країни вже оголосили прохання-повідомлення до жителів, аби вони не виходити на вулицю.

Чи дійде ураган до України

Версії синоптиків щодо урагану-вбивці різняться. Одні прогнозують, що ураган переміщається в бік України. За повідомленням Держслужби з надзвичайних ситуацій,  в західних областях обіцяють сильні зливи та потужні грози, град і шквали,  швидкість яких переважить за 70 - 100 км / ч. У свою чергу за прогнозом синоптика Наталії Діденко, циклон з Румунії вже не страшний для нас, адже покинув територію України, і  не варто перейматися можливістю серйозних наслідків.

До слова, так званий румунський ураган-вбивця по Україні вже пройшовся. У Західній Україні його сили вистачило, аби знеструмити близько півтисячі населених пунктів, поламати металеву покрівлю ТЦ  і знести шифер на даху школи у Чернівецькій області, в Закарпатті звалити більше десятка дерев. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна