Чи вплине російська мобілізація на хід війни: аналітики ISW

22 Вересня 2022
На хід війни у 2022 році не вплине часткова мобілізація у росії, але може допомогти окупантам у наступному році.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики кажуть, що оголошення про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими росія стикається під час свого невдалого вторгнення в Україну. Ці проблеми Москва навряд чи зможе вирішити в найближчі місяці, вважають в ISW.

Дослідники вважають, що часткова мобілізація не створюватиме значної підтримки для російської армії протягом місяців. В ISW додають, що міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що часткова мобілізація відбуватиметься поетапно, а це, ймовірно, запобігатиме будь-якому раптовому притоку російських сил, який може різко змінити хід війни.

Аналітики зазначають, що мобілізація, ймовірно, може у 2023 році допомогти підтримувати нинішній рівень російської військової сили, компенсуючи втрати росіян.

«Часткова мобілізація росією не змінить війну цього року і може мати чи не мати значного впливу на здатність росії продовжувати операції на поточному рівні наступного року. Україні та Заходу не варто ані відкидати це, ані перебільшувати», — вважає ISW.

Також вони нагадують, що російські резервісти погано навчені і не проходять підвищення кваліфікації після завершення терміну призову. шойгу казав про намір призвати резервістів з бойовим досвідом. Але ISW зазначає, що є дуже мало російських резервістів із бойових досвідом, крім тих, які зараз воюють в Україні.

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив часткову мобілізацію в рф. Вона розпочинається вже з 21 вересня. Після путіна заяву зробив міністр оборони сергій шойгу. Він анонсував, що в межах часткової мобілізації мають призвати 300 тисяч резервістів.

Мобілізувати нібито будуть тих, хто відслужив, має військово-облікову спеціальність, студентів обіцяють не чіпати. За словами міністра, строковиків на війну проти України не відправлятимуть. Однак у медіа неодноразово повідомляли, що росія все-таки відправляє строковиків на війну, попри свої запевнення у протилежному.

Під час своєї промови путін заявив, що це нібито росії погрожують ядерною зброєю, і пригрозив, що в разі загрози територіальній цілісності росія готова «використати всі наявні в себе засоби. Це не блеф».

Президент Володимир Зеленський відповів, що Україна не планує скасовувати звільнення окупованих територій навіть попри ядерні погрози глави рф володимира путіна.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією