В Україні запустили онлайн-пробіг: збирають гроші на 100 тисяч бронежилетів

31 Серпня 2022

Аби зібрати кошти на 100 тисяч бронежилетів для військових, Львівський оборонний кластер, Run Ukraine та біговий клуб ProBig ініціювали міжнародний благодійний онлайн-пробіг.

Учасники ініціативи "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" отримають унікальні медалі із бронесталі.

"Потреба в бронежилетах залишається. Ми прагнемо, аби якомога більше військових, медиків, працівників ДСНС, поліцейських отримали бронежилети для своєї щоденної роботи", – наголошує Максим Плєхов, голова правління Львівського оборонного кластеру.

Проєкт стартував 19 серпня і триватиме до 19 вересня в онлайн-форматі. Стати учасником пробігу може кожен охочий з будь-якого куточка України чи світу. Для цього необхідно зареєструватися на сайті, обрати комфортну для себе дистанцію (21 км, 10 км або ж вільну), локацію та час.

Своїми результатами учасникам пробігу пропонують ділитися у соцмережах та позначати сторінки ініціативи, використовуючи хештеги #пробігдо100тисяч #захистимозахисників #100тисячбронежилетів

Мінімальна вартість реєстрації – 890 гривень. При цьому учасники пробігу за бажанням можуть задонатити більше, адже 100% виручених коштів від реєстраційного внеску підуть на виготовлення бронежилетів для українських військових, які захищають нас в умовах повномасштабної війни з рф.

За словами Плєхова, медалі, які отримають учасники пробігу, створюють із залишків від порізки бронелистів, які є основним захисним елементом бронежилетів. 

"Бронелисти ріжуть на плити, які є основним захисним елементом бронежилетів. А із залишків від порізки цих листів ми виготовляємо унікальні медалі на згадку про "Пробіг" та долучення до такої важливої справи", – наголошує Плєхов.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, спорт