На Херсонщині окупанти шукають партизан: ситуація у регіонах України

31 Серпня 2022

Низка східних і південних областей України в ніч проти 31 серпня опинилася під обстрілами росіян.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Дніпропетровщина: окупанти обстріляли Нікополь. Поранена 57-річна жінка, її госпіталізували. У місті пошкодили 12 багатоповерхівок, декілька магазинів, аптек, дитячо-юнацьку спортивну школу, культурно-спортивний комплекс, місцевий коледж, фармпідприємство. У Мирівській громаді без постраждалих та руйнувань.

Харківщина: внаслідок вчорашнього обстрілу центру Харкова із самохідної артилерійської установки «Піон» 4 людини загинули, 12 постраждали. Вночі росіяни випустили три ракети з напрямку Бєлгорода. Дві ракети вибухнули на території рф, ще одна — над Харковом. Влучання сталося в землю поряд із закладом вищої освіти в Київському районі. Двоє постраждалих.

В області пізно ввечері 30 серпня обстріляли Новобаварський район Харкова із РСЗВ. Пошкоджені будівлі. 

Луганщина: на Бахмутському напрямку без змін. Окупанти посилили обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії. Завдали два ракетних та один авіаудар, 16 артилерійських та 3 мінометних обстріли. Наступали без успіху.

Донеччина: за добу загинули 4 людей, ще двоє — поранені. Обстрілювали з артилерії, РСЗВ «Град», ракет ЗРК С-300 по Красногорівці, Дружківці, Георгіївці, Корсунівці, Авдіївці, Карлівці, Тоненькому, Степанівці, Іванівському, Майському (поле) та Бахмуту.

Вночі ракетні удари по Краматорську: пошкоджено щонайменше 4 багатоповерхівки. У Слов'янську пошкодили житловий сектор, складські приміщення, у Кураховому — центр міста та приватні автівки, у Часовому Яру — промзона. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація триває.

Миколаївщина: у Миколаєві 30 серпня росіяни обстріляли об’єкти інфраструктури. Одна людина загинула, ще двоє — поранені.

У Миколаївському районі двічі фіксували обстріли села Новомиколаївка: пошкоджено житлові будинки та прибудинкові приміщення, люди не постраждали. У Баштанському районі вчора обстріляли прилеглі території смт Березнегуватого, сіл Висунськ та Кавказ.

Упродовж 30 серпня і зранку 31 обстрілювали за межами села Червона Долина. Внаслідок обстрілів сталося загоряння на сільськогосподарському підприємстві. Постраждалих немає. Приблизно о 06:00 були обстріли за межами села Широке.

Херсонщина: упродовж доби тривали бойові дії. Автоматні черги мешканці чули на вулицях Херсона. В одному із мікрорайонів міста окупанти перевіряли приватні будинки, шукали партизан.

Гуманітарна ситуація на Херсонщині залишається напруженою. З початку війни на території області пошкоджено 2617 цивільних об’єктів, значна частина — житлові будинки, медичні та навчальні заклади. Критична ситуація у селах, які на межі областей.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна