Ідентифікували ще двох росіян, які катували мешканців Київщини

23 Серпня 2022
Ще двом російським окупантам, які навесні вторглися на Київщину, ДБР повідомило про підозру в порушенні звичаїв війни.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Підозри у порушенні законів і звичаїв війни, яке вчинила група осіб, оголосили військовим 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади. Постійне місце дислокації цих військ у селі Кяхта, Республіка Бурятія (суб'єкт рф).

За даними слідства, ці військові тероризували та знущалися з цивільного населення селищ Бородянка та Макарів на початку повномасштабної війни. Вони використовували цивільних як «живий щит», а також катували та жорстоко поводилися з людьми.

Слідчі встановили, що вони мародерили та неодноразово обстрілювали житлові будинки й об'єкти цивільної інфраструктури.

Тепер окупантам загрожує до 12 років ув'язнення. Ідентифікація інших військових, які вчиняли злочини в Україні, триває.

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала військового росії, який катував неповнолітнього під час тимчасової окупації Київщини. Ним виявився чеченець із найближчого оточення Рамзана Кадирова.

У Міноборони 2 квітня повідомили, що вся Київська область звільнена від окупантів. Зокрема, 28 березня українські військові повністю взяли під контроль Ірпінь, а 31 березня — Бучу та всю Бучанську громаду.

На звільнених територіях досі виявляють докази масових убивств цивільного населення: з квітня журналісти й представники влади публікували відео та фотографії загиблих, тіла яких лежали просто на вулицях.

Станом на 17 липня в області виявили 1 346 тіл мирних мешканців. У поліції наголошують, що кількість загиблих ще може змінюватись.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ