Обстріл Харківщини та пожежі на Херсонщині: ситуація в регіонах України

23 Серпня 2022
Низка областей України в ніч проти 23 серпня опинилися під обстрілами росіян.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Дніпропетровщина: окупанти вкотре обстріляли два райони. У Зеленодольській громаді Криворізького району одна жінка загинула, її чоловіка з пораненнями госпіталізували.

У Нікопольському районі обстріляли Марганецьку та Червоногригорівську громади. У Марганці поранення отримали двоє літніх жінок, є руйнування житла, газогону та водогону. У Червоногригорівській громаді пошкоджено до 10 будинків та лінія електропередач.

Харківщина: у Харкові на заводі Шевченко виникла пожежа: горить цех по виробництву палет на площі 5000 метрів квадратних. Пожежу локалізували. Обстрілів міста й області вночі не зафіксували. Внаслідок обстрілів Чугуївського й Ізюмського районів 22 серпня двоє людей поранені.

Луганщина: за минулу ніч росіяни випустили по населених пунктах та укріпленнях українських військових 14 ракет, здійснили сім обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії, неодноразово використовували авіацію. Упродовж доби ЗСУ відбили наступи окупантів із чотирьох напрямків: зі втратами росіяни вимушені були відступити.

Донеччина: вночі та зранку обстріляли Слов'янськ: згорів приватний будинок. Також обстріляли місто Гірник: пошкодили щонайменше 6 багатоповерхівок та три приватні будинки. Обстежується територія.

За минулу добу обстріляли Бахмут, Авдіївку, Костянтинопіль, Часів Яр, Кліщіївку та Максимільянівку. Пошкоджено 8 житлових будинків, приміщення Авдіївського коксохімічного заводу, авто, господарчі та виробничі споруди. 

За минулу добу одна людина загинула та 7 — поранені. Область залишається без газу і частково без води й електрики.

Миколаївщина: вночі обстріляли біля села Широке. Близько 05:30 були обстріли за межами сіл Поляна, Червона Долина, Широке: без постраждалих.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що на лінії зіткнення. У ніч проти 23 серпня, о 02:08, обстріляли смт Березнегувате: від уламків загорілося сіно. З 19:00 22 серпня до півночі окупанти обстрілювали околиці Новоолександрівки Інгульської громади.

Херсонщина: внаслідок боїв на території регіону виникає багато пожеж. Критичною залишається ситуація у Каховському та Бериславському районах, де люди самотужки гасять пожежі: окупанти не завжди дозволяють приїжджати рятувальникам.

Темами номер один для окупантів залишається проведення референдуму та новий навчальний рік. Місцеві колаборанти продовжують їздити громадами області та проводити зустрічі з людьми й агітувати за приєднання до росіі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна