Обстріли Харкова й авіаудар по Бахмуту: ситуація у регіонах України

18 Серпня 2022
Низка регіонів на сході та півдні України опинилася під масштабними обстрілами росіян у ніч проти 18 серпня. 

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Запорізька: вночі приблизно о 03:00 ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю з Василівського району. За попередньою інформацією, окупанти застосували ракетні системи залпового вогню. 

Чотири ракети поцілили в об’єкт інфраструктури в Шевченківському районі. Внаслідок ворожої атаки одна людина отримала поранення. Об’єкт зазнав незначних руйнувань.

Дніпропетровщина: противник знову вдарив по Криворізькому та Нікопольському районах. Нікополь обстріляли двічі — поранена жінка, вона у лікарні.

У місті пошкоджені 15 будинків, господарські споруди, автівки, школа, магазин та храм. Пошкоджені також два газогони та лінії електропередач.

У Криворізькому районі під удар ворожих «Ураганів» потрапила Апостолівська громада. Минулося без жертв та руйнувань.

Харківщина: вночі окупанти завдали удару по Харкову, ракетою знищили 3-поверховий будинок на Салтівці: 7 людей загинули, 17 поранених.

Зранку вдарили ще раз — приблизно 5 влучань у Слобідському та Холодногірському районах. У Слобідському районі — влучання в гуртожиток. Там 18 поранених і 2 загиблих.

Робота служб триває. Зранку також було влучання в Красноград, зруйновані будинки, попередньо — двоє поранених, ще розбирають завали.

По області протягом доби росіяни обстрілювали Харківський, Ізюмський, Чугуївський, Богодухівській райони.

Луганщина: протягом минулої доби 11 разів росіяни спробували атакувати позиції українських військових із різних напрямків на межі Луганщини та Донеччини. Під час кожної із цих спроб українські військові завдали противнику втрат і змушували відступити.

У ніч проти 18 серпня покращити тактичне положення намагалася ворожа диверсійно-розвідувальна група, однак успіху не мала.

Окупанти вдавалися до артилерійської підтримки, чотири рази застосувавши гармати та реактивні системи залпового вогню. Зафіксовані також танкові обстріли. Ще чотири рази росіяни використовували авіаційний вплив.

Донеччина: протягом ночі був ракетний удар по Торецьку та авіаудар по Бахмуту. Артилерійський обстріл Торецька (смт Залізне) триває й досі. Є поранені цивільні. Стався обстріл селища Світле — влучання у приміщення сільгосппідприємства, без жертв.

Минулої доби окупанти стріляли ракетами ЗРК С-300, РСЗВ «Ураган», «Град», артилерією. Обстріляні Авдіївка, Бахмут, Дружківка, Красногорівка, Федорівка, Нетайлове та інші населені пункти.

Внаслідок цього пошкоджено 35 приватних житлових будинків, одну багатоповерхівку, 4 одиниці сільгосптехніки, дві будівлі комунального підприємства, школу. За добу по області троє загиблих, шестеро поранених цивільних. Евакуація населення триває.

Миколаївщина: сьогодні зранку були обстріли за межами села Широке Широківської громади. Там влучання у сільськогосподарські будівлі, постраждалих немає.

Минулої доби внаслідок ворожих обстрілів Воскресенської громади отримала поранення одна людина та пошкоджений житловий будинок. Орієнтовно о 17:20 зафіксовано обстріл села Шевченкове Шевченківської громади. Є пошкодження житлових будинків та господарських споруд. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Херсонщина: за минулу добу значні вибухи лунали у Новокаховській громаді та на території Бериславського району. ЗСУ знищили базу російських військових, яка була розташована у Новій Каховці.

Майже три місяці жителі Херсонщини перебувають без мобільного та інтернет-зв’язку. Наразі окупанти запускають в Херсоні нового провайдера на базі захопленого раніше обладнання «Норми» та «Київстар».

Відтепер споживачі цих провайдерів будуть використовувати російський інтернет «МірТелеком». Активно на території області окупанти використовують пропагандистські матеріали.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна