Над чим працює Асоціація родин захисників Азовсталі

15 Серпня 2022

Дружини командирів захисників Маріуполя розповіли, що вони працюють над проєктом "Нарешті ти вдома".

Також вони організовують мітинги по всьому світу та в Україні. Про це в інтерв'ю 24 каналу розповіли дружини захисників Азовсталі Ганна Науменко та Катерина Прокопенко.

Катерина Прокопенко розповіла, що вони намагаються тримати все медійно, інформаційно, щоб світ не забував про захисників "Азовсталі". Мітинги, які ми провели, забіги, вечори пам'яті – все це дуже важливо.

"Інколи всі починають забувати, вже переключаються на Тайвань, Косово. І якось світу не дуже цікаві наші всі події, особливо пов'язані з "Азовсталлю". Воно їм проїлося. Але ми не можемо дати світу забути справжній героїзм наших героїв. Героїв світу, я б навіть так сказала", – пояснила Катерина.

Додала, що вони мають благодійний волонтерський проєкт "Нарешті ти вдома", пов'язаний з боксами.

"Ми хочемо, щоб кожен хлопець, який повернувся з полону, отримав бокс з речами першої необхідності: спортивним костюмом, рюкзаком, білизною, футболками тощо. Це дрібниця, найменше, що ми можемо для них зробити, аби хоч якось показати прояв своєї любові й поваги", – пояснила жінка.

Додала, що їм було б приємно, що це все для них реалізовано, що це все пов'язане якраз з "Азовсталлю", щоб їх виділити, щоб вони відчували себе особливими.

Катерина Прокопенко розповіла, що багато хто з них приїжджає і не розуміє, що тут за них боролися: "Вони навіть питають, а що тут було, чи за них якось згадували. А ми показуємо фото, велику кількість всього, що ми й країна зробили для них. Вони шоковані і не думали, що настільки круті".

"Та й досі не вірять, не думають так про себе. Думають, що повоювали на війні й усе. А ми доводимо, що вони просто титани, сталеві воїни, вікінги, просто неймовірні сталеві люди, термінатори. А вони якісь дуже скромні", – пригадала Катерина.

Додала, що зараз вони збирають гроші на ці бокси, або залучають людей, які хочуть допомогти – подарувати речі або запропонувати щось по бартеру.

"Шукаємо ініціативні організації, людей, волонтерів, меценатів. Аня вже запустила процес з індивідуального пошиву наплічників для хлопців. Вони будуть спеціальними для хлопців-героїв "Азовсталі", маріупольського гарнізону. Футболки вже теж у процесі, ми друкуємо їх. Тобто потрохи наповнюємо цей бокс", – поясника Катерина.

Ганна ж додала, що зараз за можливості активно пишуть листи великим корпораціям, які можуть надати індивідуальні гігієнічні набори або те, у чому є велика потреба. А також шукають українські бренди, які готові співпрацювати. Наречена Дмитра Данилова, також пояснила:

  • "людям, які живуть цивільним життям, важко зрозуміти, що це не просто про першочергове задоволення потреб, а це один з перших кроків адаптації колишніх полонених у соціумі;
  • я взагалі для себе маю таку величну місію про соціалізацію і повне відновлення хлопців у соціумі, про нормальне життя у державі й нормальне життя держави з ними;
  • бо ми розуміємо, наскільки морально важко все те, що вони пережили".

Нагадаємо, окупанти у Маріуполі збираються влаштувати псевдосуд над полоненими азовцями. Цинічне судилище можуть провести у День Незалежності України. Політтехнолог Михайло Шейтельман розповів, що такими діями росія хоче досягти 2 цілей – показати картинку та перемоги росіянам.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, полон