На Житомирщині лікарі назбирали 100 кг російських книг на макулатуру

8 Серпня 2022

На Житомирщині працівники лікарні здали понад 100 кг російських книг на макулатуру.

Виручені кошти передали на потреби Збройних сил України, - повідомляє "Суспільне".

За словами директорки Романівської лікарні Ірини Серт, медики назвали акцію "Звільни домашню бібліотеку від російських книг і допоможи ЗСУ".

Ідея виникла після нещодавнього перейменування вулиць у Романівській громаді. Інформацію про те, що у лікарні збирають на макулатуру російські видання, розповсюджували у соцмережах та місцевих ЗМІ.

"Після повномасштабного вторгнення росії на нашу землю кожен із нас повинен усвідомити, що ми маємо якнайшвидше позбутись всього, що раніше пов’язувало нас з цією країною-агресором. Першими відгукнулись наші працівники, котрі очистили власні бібліотеки від російських видань і здали їх на макулатуру", – розповідає Ірина Серт.

Понад 100 кг книг назбирали упродовж кількох днів. Ідею медиків підтримали місцеві працівники культури, які також оголосили збір російських книг, газет та журналів. Для збору макулатури в селищній раді виділили підвальне приміщення.

"На території нашої громади нараховується шість бібліотечних установ, працівники яких теж долучаються до утилізації на макулатуру російськомовних книг, які пропагують ворожу ідеологію", – каже виконувачка обов’язків начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Романівської селищної ради Людмила Ковальчук.

Нагадаємо, у Рівному також оголосили збір на макулатуру російських книжок, кошти від переробки яких спрямують на ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, житомир, книги