«Приїдуть ракети ATACMS...»: якою буде наступна мета ЗСУ після Кримського мосту

6 Серпня 2022

Наступною метою після знищення Кримського моста для Збройних сил України має бути взяття під вогневий контроль Перекопського перешийка.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Не перебити його, а взяти під вогневий контроль. І це не просто бажання чи необхідність, це мета. І якщо ми говоримо, що Кримський міст – це мета номер один, то цей перешийок – це мета номер два. Взяти його під вогневий контроль", – зазначив він.

При цьому Жданов додав, що Росія боїться, що ЗСУ зайдуть у Крим після звільнення Херсона і дійдуть до перешийка.

Криму немає загальновійськових частин, там 22-й корпус берегової оборони, ми його громимо, командний пункт позавчора накрили саме цього корпусу. Це кримський корпус, який дислокується у Криму, ми його накрили, він весь на Херсонському напрямку", – заявив експерт.

"Я припускав, що там ще берегові частини – ні, там тільки частини військово-морського флоту залишилися, більше нічого немає. Так що, це мета номер два – взяття під вогневий контроль", – додав Жданов.

За його словами, на цей час ЗСУ, на жаль, не дістають туди ракетами.

"От якщо приїдуть ракети ATACMS для HIMARS і M270, то тоді так. 300 кілометрів дальність пуску, і ми можемо прямо з Миколаєва шарашити по цих перешийках, перекопах, особливо – по об'єктах інфраструктури, які там знаходяться", – пояснив експерт.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, крим, війна з Росією, збройні сили україни