Під Херсоном росіяни облаштували нову переправу

3 Серпня 2022
Під Херсоном новою поромною переправою через Дніпро окупаційні війська почали перевозити військову техніку.

Про це повідомляють «Схеми» з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Нову поромну переправу вперше помітили 1 серпня. Вона розташована в районі селища Придніпровське Херсонської області — неподалік пошкодженого залізничного моста. На момент фіксації на місці було 10 одиниць військової техніки, зокрема 6 — безпосередньо на поромі.

Це вже друга переправа, яку облаштували окупанти для заміни пошкоджених мостів. Раніше британська розвідка повідомляла, що у районі Херсона російсько-окупаційні війська, ймовірно, встановили два понтонні мости та систему поромної переправи. 

Військовий експерт та аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков каже, що техніка, яку помітили на місці переправи, схожа на тентовані вантажівки, які зазвичай використовують для поставок забезпечення.

«Наскільки я розумію, ці пороми не дуже місткі за кількістю техніки, яку можна за один раз переправити. На супутниковому знімку видно тентовані вантажівки, можливо "КАМАЗи", що зазвичай перевозять постачання», — розповів Бєлєсков.

З далекобійної артилерії, яку Збройні сили України отримали від західних партнерів, українські бійці здійснили два артилерійських обстріли — 20 та 27 липня — по Антонівському мосту. Це стало свідченням того, що звільнити південь України від окупантів можливо.

Антонівський міст — переправа завдовжки 1,5 кілометра. Сполучає Херсон з окупованими частинами лівобережної України. Для росіян міст нині стратегічний — ним з окупованого у 2014 році Криму вони доправляли боєприпаси для підрозділів армії рф на окупованій 2022 року Херсонщині.

Також ЗСУ вдарили по залізничному мосту, який розташований неподалік Антонівського. Інша найближча переправа через Дніпро аж за 90 кілометрів звідси — у Новій Каховці. А втім, по ньому теж завдали удару.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією