Обстріл житлових секторів на Донеччині й пожежі на Херсонщині: ситуація в регіонах України

19 Липня 2022
Низка східних та південних областей опинилася під російськими обстрілами в ніч та ранок 19 липня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 19 липня.

Одещина: вночі росіяни з акваторії Чорного моря випустили 7 ракет типу «Калібр». Одну збили сили ППО, решта влучили по селу, пошкодивши декілька приватних будинків і надвірних споруд. Спалахнули пожежі, які вже ліквідували. Також пошкоджено декілька приватних садиб, автівки, школи та будинок культури. Шестеро людей, з-поміж них одна дитина, зазнали поранень.

Сумщина: вночі з мінометів обстріляли Краснопільську та Миропільську громаду, втім, попередньо, минулося без жертв і руйнувань.

Напередодні, 18 липня, росіяни обстрілювали Глухівську, Шалигинську, Білопільську, Хотіньську, Миропільську та Есманьську громади, випустивши понад 150 мін та снарядів.

Дніпропетровщина: вночі обстріляли Нікополь, завдавши руйнувань на двох промислових підприємствах. Вибухи спричинили пожежі, які вже загасили. Пошкоджено декілька приватних будинків, люди не постраждали. Також обстріляли Зеленодольську громаду, проте руйнувань і постраждалих немає.

Харківщина: вночі обстріляли село Коробочкине Чугуївської району, там на території приватного домоволодіння розпочалася пожежа. Під ранок ракетами обстріляли село Башкирівку. Внаслідок ранкового обстрілу Циркунів постраждала одна людина.

Луганщина: росіяни намагалися штурмувати за чотирма напрямками. Верхньокам’янське атакували з боку нафтопереробного заводу та з району Золотарівки, також ворог завдав по населеному пункту ще й авіаудару. Крім того, окупанти намагалися покращити положення біля Білогорівки.

По позиціях українських військ завдали чотири ракетні та два авіаудари, і 11 разів відкривали вогонь з артилерії.

Донеччина: окупанти стріляють зі РСЗВ «Град» та «Ураган», артилерії. Під вогнем Авдіївка (житловий сектор, АКХЗ), Соледар (житловий сектор) та Бахмут (житловий сектор).

Вночі і зранку завдали два ракетні удари по Торецьку, обстріляли промзону Краматорська і Курахового, а також з артилерії обстріляли селище Новоукраїнка.

За добу в області загинула одна людина, двоє поранені. Регіон залишається без газу, частково без води й електрики.

Миколаївщина: ввечері 19 липня обстріляли касетними снарядами Корабельний район Миколаєва, поцілили насамперед у приватний сектор: у приватних будинках пошкоджено вікна й дахи. Поранені жінка та чоловік.

Приблизно о 23:50 обстріляли Широківську громаду, проте влучили за межами населених пунктів. Зранку тривають обстріли села Широке та обстріли сіл на лінії зіткнення у Березнегуватській громаді. Попередньо, є пошкоджені житлові будинки, об‘єкти інфраструктури та господарські об‘єкти.

Херсонщина: бойові дії у Бериславському та Каховському районах. Внаслідок обстрілів щодня горять ліси та поля. Минулого тижня рятувальники загасили 54 пожежі в екосистемах.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна