У Запорізькі області росіяни імітують бої з ЗСУ: навіщо?

4 Липня 2022
Поблизу Енергодара російсько-окупаційні війська імітують бойові зіткнення з підрозділами Збройних сил України, щоб їх не відправили на передову.

Про це пише пресслужба обласної військової адміністрації з посиланням на інформацією української розвідки.

«Особовий склад противника, який розмістився поблизу населеного пункту Енергодар, вигадав оригінальний спосіб, як стати «героями» так званої «спецоперації» та не загинути в Україні», — вказує ОВА.

Так, розташувавшись на території затишного санаторію, окупанти щовечора імітують бойові зіткнення з підрозділами ЗСУ. Під час таких «вогневих зіткнень» підрозділ росіян нібито «знищує» ДРГ українців, їхні плавзасоби та безпілотники.

Окупанти про це рапортують вищому командуванню. Таку поведінку окупантів пояснюють тим, що у випадку ведення ними такої «героїчної» оборони своїх позицій різко зменшуються шанси використання їхнього підрозділу на лінії бойового зіткнення.

А вже там, як наголошує ОВА, на них чекає справжній вогневий контакт із підрозділами ЗСУ та «героїчна» смерть. За такі фейкові бої росіяни отримують не тільки додаткові боєкомплекти, а й грошову винагороду за участь у веденні бойових дій.   

Нагадаємо, на Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

Протягом минулої доби росіяни здійснили 50 обстрілів позицій українських бійців. Застосовували танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням Нацполіції, минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах Гуляйполя та Таврійського. Надійшло 8 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів російськими окупантами.

Протягом минулої доби тривала евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Було евакуйовано 937 людей, з них 213 — діти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя