Які наслідки відходу росіян зі Зміїного

1 Липня 2022

Трохи послабить тиск біля узбережжя України поразка російських окупантів на острові Зміїний, але не покладе край морській блокаді.

Таку оцінку надали в американському Інституті вивчення війни (ISW).

«Міністерство оборони росії заявило, що російські війська відбили всі атаки українських безпілотників і ракет, які призвели до їхнього відступу, незважаючи на численні докази зворотного. Поразка росії на Зміїному острові дещо послабить тиск біля узбережжя України за рахунок виведення з острова російських систем ППО та протикорабельних ракет. Однак відступ сам по собі не покладе край морській блокаді», – вважають в Інституті.

За словами аналітика Мейсона Кларка, блокада все ще залишається: чорноморський флот росії та протикорабельні системи наземного базування в Криму та в західній частині Херсонської області все ще можуть загрожувати кораблям, які прямують до Одеси.

Нагадаємо, у міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

При виході з острова російські війська втратили щонайменше один зенітно-ракетний комплекс, один ударний бойовий вертоліт, реактивну систему залпового вогню, катер, та низку іншої техніки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса