рашисти зосередилися на захопленні Лисичанська: місто не впізнати

26 Червня 2022
рашисти зосередили усі сили на захопленні Лисичанська, нині місто потерпає від авіаударів.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, росіяни закріпилися в Сєвєродонецьку, Сиротиному, Вороновому та Борівському. Окупаційні війська завдали удару по Лисичанську, а також в районі Білої Гори.

«Руйнувань багато — Лисичанськ вже майже не впізнати. На землі лежить телевізійна вежа, серйозно пошкоджено автомобільний міст, є потрапляння снарядів в будинки, будівлю СБУ тощо. На території багатопрофільної лікарні знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Він отримав чисельні мінно-вибухові травми», — розповів Гайдай.

Окрім того, росіяни обстріляли завод «Азот» та полігон ДСНС в Сєвєродонецьку, відкрили вогонь по селищах Павлоград та Синецький, а також — вже зруйновані та обстріляні мости на Лисичанськ.

Також руйнувань зазнали Вовчоярівка, Лоскутівка, Верхньокам’янка і Золотарівка.

До слова, наразі місто Лисичанськ є «останньою фортецею Луганщини», зазначає Гайдай. За даними Генштабу ЗСУ окупанти зосередили основні зусилля на спробах оточення підрозділів Сил оборони в районі Лисичанська.

Напередодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські війська відійшли з міста Сєвєродонецьк (бої за яке тривали понад місяць) на більш укріплені позиції. Таке рішення ухвалили з огляду на те, що кількість загиблих на незакріплених територіях могла зростати з щодня.

«Не треба розводити "зраду". Ніхто не кидає наших хлопців, ніхто не допустить оточення і просто за течією не пустить ситуацію. Нині та ситуація, коли бути на розбитих за багато місяців позиціях просто заради того, щоб там бути, немає сенсу», — сказав Гайдай.

Американський Інститут вивчення війни вказував, що для росіян захоплення Сєвєродонецька важливе, бо це дасть змогу заявити про захоплення Луганщини. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ