У Сєвєродонецьку на «Азоті» залишаються 568 людей

17 Червня 2022
У Сєвєродонецьку в укритті на заводі «Азот» залишаються 568 людей, з яких 38 дітей.
Наразі евакуація звідти неможлива. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Виходити з заводу дуже небезпечно через постійні обстріли та бої. За словами Гайдая, минулого місяця людям пропонували евакуюватись, але вони відмовились.

Вихід із комбінату можливий лише за умови повного припинення вогню. Таких домовленостей зараз немає.

Гайдай нам у коментарі розповідав, що поки люди на «Азоті» мають усе необхідно, використовуючи запаси гуманітарного штабу. Також в ОВА повідомляли, що майже не залишилось жодного вцілілого адміністративного корпусу підприємства.

Нагадаємо, російські війська продовжують стріляти по українських позиціях зі ствольної та реактивної артилерії, завдавати авіаударів. Тривають бої за повний контроль над Сєверодонецьком. Окупанти перекидають на напрямок додаткові підрозділи реактивної артилерії.

Ситуація у Сєвєродонецьку вкрай важка: у місті немає електрики, газу та води. Евакуація та підвезення гуманітарних вантажів не можливі.

У британській розвідці заявляють, що за останні 24 години російські війська, схоже, продовжували спроби відновити наступ на Попаснянському напрямку, щоб оточити Сєвєродонецьк із півдня.

Внаслідок постійних обстрілів окупанти руйнують цивільну інфраструктуру. Так, 16 червня у Лисичанську зруйнували школу та ще два будинки, у Гірському — 18 будинків, у Врубівці — 7. За добу в області — 8 загиблих і 8 поранених цивільних.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ, війна з Росією