Українські захисники не дають захопити дорогу в Сєвєродонецьк

6 Червня 2022
ЗСУ успішно блокують спроби окупантів взяти під контроль місто Сєвєродонецьк та дорогу до нього.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 6 червня.

Окупанти зосередилися на спробах встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком та блокування ЗСУ в районі Лисичанська. Втім, українці успішно захищають дорогу, яка з'єднує цей район з рештою підконтрольної Києву території.

Українські військові утримують контроль у Сєвєродонецьку, бої тривають у східній частині міста. ЗСУ відбили штурм росіян у напрямку Новоохтирки та Воронового.

На Лиманському напрямку росіяни обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів та артилерії в районах Тетянівки та Пискунівки, намагалися знищити фортифікаційні споруди, а також завдали ракетного удару по Миколаївці.

На Слов’янському напрямку окупанти готуються до відновлення штурму дій для покращення тактичного положення. Для поповнення втрат готують військових на території рф. ЗСУ успішно відбили штурм на напрямку населеного пункту Довгеньке та завдали російським окупантам втрат — ті відійшли.

На Донецькому напрямку росіяни відновлюють боєздатність підрозділів. На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють Берестове, Федорівку і Миронівку; завдали авіаційного удару вертольотами Ка-52 поблизу Ротів. Для розвідки маршрутів та уточнення позицій ЗСУ росіяни використовують диверсійно-розвідувальні групи, що діють у районі Білогорівки.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують бойові дії в прикордонних районах на північ від Харкова. Ремонтно-відновлювальні підрозділи росіян лагодять залізничний міст через річку Оскіл в районі залізничної станції Куп’янськ-Вузловий.

На Харківському напрямку росіяни обороняються з метою стримування просування підрозділів ЗСУ до державного кордону та утримання контролю над трасою Бєлгород — Куп’янськ.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не вели. Обстрілювали артилерією Богоявленку, Володимирівку, Малинівку та Щербаків. Крім того, на Запорізькому напрямку окупанти посилили угруповання військ батальйонною тактичною групою.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосередилися на утриманні зайнятих рубежів та готуються до активізації бойових дій.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ