Масові поховання й відсутність питної води - в Маріуполі критична ситуація

6 Червня 2022

Особливо критичною є ситуація в Маріуполі через на масові поховання людей і відсутність доступу до питної води.

Ситуація ускладнюється через те, що Міністерство охорони здоров'я наразі не має повної інформації про епідемічний стан окупованих територій. Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін 6 червня під час пресконференції, - пише УП.

За словами Кузіна, на окупованих територіях епідемічна ситуація є надзвичайно складною, а Маріуполю загрожує епідемія холери.

"Доволі часто ми отримуємо інформацію про поховання в неналежних місцях, це може призводити до забруднення води, тому людям, які проживають на таких територіях, вкрай важливо приділяти увагу використанню води з колодязів і водогонів, її обов'язково потрібно піддавати термічній обробці", – заявив Кузін.

У МОЗ кажуть, що спалах епідемічних хвороб можна уникнути, однак ризики створюють антисанітарія, ситуація з водопостачанням і роботою водоочисних станцій, що потенційно може спровокувати поширення гострих інфекційних і кишкових інфекцій на окупованих територіях.

"Ризики будуть поступово збільшуватись, враховуючи температуру повітря, адже тепла погода може сприяти саме поширенню інфекційних хвороб", – сказав Кузін.

Також він підтвердив, що в Донецькій області і зокрема в Маріуполі дійсно великим є ризик епідемії холери. За словами санлікаря, на території області та в Маріуполі реєстрували спалах холери і раніше.

Кузін зазначив, що людям варто звертати увагу на основні симптоми холери та як реагувати на їх появу.

"Ми також розпочали з 1 червня посилений нагляд за усіма випадками холери або підозру на неї", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше у МОЗ озвучили епідемічні ризики для деокупованих територій, зокрема в Київській, Житомирській, Чернігівській і Сумській областях.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, вода, поховання