В Україні знищили ще одного російського підполковника

1 Червня 2022
В Україні ліквідували підполковника — заступника командира 4-го батальйону полку імені кадирова Заура Дімаєва.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«До vip-шанувальників творчості Кобзона доєднався  заступник командира 4-го батальйону полку імені кадирова підполковник Заур Дімаєв. Він пропустив заняття з топографії, а тому вже правильно повернувся додому», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, «полк поліції спеціального призначення імені героя росії А. А. Кадирова Міністерства внутрішніх справ Чеченської Республіки» — полк поліції МВС росії, що дислокується в місті Грозному. У 2021 році видання «Новая Газета» опублікувало розслідування про «полк кадирова», де заявило, що угруповання причетне до позасудових страт у Чечні.

До слова, повідомлення про участь чеченських військовослужбовців у війни росії проти України почали надходити з перших днів вторгнення. 26 лютого у мережі з'явилося відео, на якому ймовірні «кадирівці» вивішують російський прапор на військовій частині в Гостомелі.

На записі один із бійців, звертаючись до Кадирова, заявляє, що його загін відбив три атаки української армії та захопив об'єкт. ЗСУ прокоментували, що «кадирівці» насправді ввійшли на територію вже порожньої частини — боїв за неї не було.

Засновник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Руслан Левієв називає чеченців «PR-військами»: «Їхньої участі в боях ми зрештою жодного разу не побачили ... вони можуть робити багато відео, багато фотографій, зроблених гарно, як вони ходять з автоматами, "зачищають" будинки».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни