Шість рашистів отримали від 8 до 15 років ув'язнення

11 Травня 2022

СБУ ідентифікує рашистів, які катували людей на території Бучанського району Київщини.

Про це 11 травня повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Служба безпеки України шукає російських військових, які скоюють злочини на українських територіях. Зокрема, на Київщині спецслужби у співпраці з Офісом Генпрокурора знайшли ще трьох військових збройних сил росії. Ці окупанти причетних до звірств у Бучанському районі.

"Вони вбивали й катували місцевих мешканців, проводили допити, незаконно захоплювали приватні помешкання та мародерили. Наразі розв'язують питання про оголошення їх у міжнародний розшук", – сказав Дехтяренко.

Також на Луганщині та Вінниччині за матеріалами СБУ засудили шістьох чоловіків, які входили до незаконних збройних формувань російських окупаційних військ. Вони потрапили в полон у лютому та березні під час бойових дій.

"Зокрема, двоє мешканців тимчасово окупованого Довжанська пішли на службу до так званої народної міліції однієї з псевдореспублік. Воювали проти України як оператор-навідник та водій-механік. У полон потрапили поблизу Щастя та Кремінної", – сказав речник.

Дехтяренко зазначив, що інший бойовик з 2015 року воював у розвідувальному підрозділі та групі безпілотного літального апарату. Окупант потрапив у полон під час бою на Кремінському напрямку. Ще троє хотіли прорвати оборону на Миколаївському напрямку.

Речник повідомив, що трьох бойовиків засудили до 15 років в'язниці, двоє – по 10, ще один – 8 років.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, київ, тюрма