Anonymous зламали російську відеоплатформу RuTube

11 Травня 2022

Хакери Anonymous заявили, що російський відеохостинг Rutube "зник назавжди".

Він вже понад дві доби не працює після кібератаки, завданої відеохостингу 9 травня. Ймовірність його відновлення дуже мала. Про це йдеться у повідомленні Anonymous у Twitter.

"Майже 75% баз даних та інфраструктури основної версії та 90% резервних копій та кластера для відновлення баз даних серйозно постраждали, що означає, що Rutube, ймовірно, зник назавжди", — йдеться у повідомленні.

Видання The Village з посиланням на джерело, близьке до команди Rutube, пише, що атака почалася близько п'ятої ранку 9 травня. В результаті дій хакерів був "цілком видалений код сайту", і тепер відеосервіс "не підлягає відновленню".

За словами джерела, зазвичай на такий випадок передбачені бекапи, але в конкретній ситуації проблема, мабуть, у тому, що в сервісі досі не розуміють, чи має хакер, як і раніше, доступ до системи чи вже ні.

"Відеоконтент в результаті атаки не постраждав. На думку джерела, така кібератака стала можлива через витік кодів доступу до сайту", — йдеться у повідомленні.

Команда Rutube у своєму Telegram-каналі зазначила, що кібератака була найпотужнішою за час існування ресурсу і водночас заперечила втрату первинного коду сайту.

"Інформація щодо втрати первинного коду сайту не відповідає дійсності. Важливо розуміти, що відеохостинг – це петабайти даних архівів та сотні серверів. Відновлення вимагатиме більше часу, ніж припускали інженери", — йдеться у повідомленні.

У Rutube заявили, що первинний код доступний, бібліотека ціла і зараз триває процес відновлення баз на частині серверів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія