На «Азовсталі» все ще залишаються цивільні

10 Травня 2022

На території заводу "Азовсталі" залишається ще понад 100 цивільних. Евакуацію потрібно продовжити.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко. Загалом у Маріуполі, за його даними, залишається до 100 тисяч людей.

Складно проходить процес евакуації до нього долучена велика кількість людей. Сама евакуація триває по декілька днів. Однією з причин є "фільтраційні табори" окупантів, – повідомив Кириленко.

За його словами, авіація та артилерія російських військових постійно обстрілює "Азовсталь".

До слова, в інтерв'ю 24 каналу екскомандир полку захисників Маріуполя Максим Жорін теж повідомив, що у заблокованих завалами бомбосховищах "Азовсталі" досі можуть перебувати цивільні.

Річ у тім, що є декілька обвалених бомбосховищ, які через постійні обстріли неможливо розблокувати й перевірити, скільки там взагалі людей залишилось живих й скільки їх там було загалом. Тому зараз ми не можемо точно стверджувати, скільки ще людей залишилось на території заводу "Азовсталь", – пояснив військовий.

Максим Жорін також наголосив, що світ не усвідомлює, що у Маріуполі буквально відбувається геноцид – росіяни вже вбили тисячі українців й зараз намагаються знищити тих, кого вони оточили.

Поки міжнародні організації та світові лідері зволікають, там помирають люди.

Екскомандир полку захисників Маріуполя також зазначив, що вірить у можливість евакуації медиків, поранених та військових з "Азовсталі".

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, маріуполь