Депортованих на окуповані території українців змушують отримувати «паспорти» «ЛНР»

6 Травня 2022
«Громадянство» самопроголошених «республік» змушують отримати українців, яких примусово вивезли на тимчасово окуповані території.

У разі відмови людям погрожують репресіями. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У тимчасово окупованому місті Сорокіне на Луганщині окупанти почали оформлення «паспортів» невизнаної «ЛНР» для депортованих українців. За даними розвідки, люди погоджуються на такі умови, адже залишились без домівок і грошей, а єдина можливість отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу — отримати «паспорт» невизнаної «республіки».

З людьми проводять так звані профілактичні бесіди. Їм повідомляють, що у разі відмови від «громадянства» «республіки» вони втратять будь-які засоби для існування та будуть репресовані.

За даними розвідки, більшість співробітників «правоохоронних органів "ЛНР"» наразі відправили в зону бойових дій на Донеччині, Запоріжжі та Херсонщині. А от «новобранці» не мають практично жодного досвіду служби, тож з 1 травня «патрульні міліції "ЛНР"» припинили перевіряти приватні автівки та особисті документи на блокпостах біля Сорокиного.

Зазначимо, що у росії хизувались, що від початку війни депортували з України на території невизнаних «республік» або на територію рф до 1,1 мільйона людей, зокрема 200 тисяч дітей.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, днр, лнр