На «Азовсталі» третій день тривають активні бої: що відомо

5 Травня 2022
Українські бійці продовжують захищати Маріуполь, хоч російські війська прорвалися на територію заводу «Азовсталь».
Третій день там тривають активні бої. Про це розповів заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар «Калина», - пише hromadske.

«Уже третій день йде активний штурм території заводу "Азовсталь". Орки прорвалися на територію заводу, ведуться бойові дії. Ніякого режиму тиші немає», — сказав він.

Паламар наголошує, що евакуація не відбувається. Також Паламар заперечив заяву речника путіна про те, що українські бійці нібито тримають цивільних людей у заручниках та вимагають їх обміняти на їжу та ліки.

Голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін також підтвердив, що штурм триває: окупанти використовують артилерію, авіацію та іншу техніку. За його словами, поранених стає все більше, периметр скорочується.

«Максимально штурмують по периметру і намагаються вийти на нові рубежі», — зазначив Вершинін.

Святослав Паламар записав відеозвернення до президента Володимира Зеленського та світової спільноти з проханням евакуювати цивільних та подбати про поранених солдат.

Міністерка реінтеграції Ірина Верещук зазначала, що Україна та росія домовились про режим тиші на 5-7 травня на території «Азовсталі», щоб українські захисники змогли підготувати місцевість та цивільних до евакуації. Так, потрібен час, щоб дістати з-під завалів людей.

Нагадаємо, ввечері 4 травня командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко публічно повідомив про те, що росіяни прорвались на територію заводу «Азовсталь». Він зазначив, що тривають важкі, кровопролитні бої.

«Ситуація вкрай складна, але не дивлячись ні на що ми продовжуємо виконувати наказ тримати оборону», — сказав він.

У полку «Азов» 3 травня повідомили про відновлення спроби росіян прорватись на територію заводу. Перед цим окупанти масово бомбардували територію «Азовсталі», внаслідок цього загинули дві цивільні жінки.

У Генштабі ЗСУ теж зазначили, що окупанти поновили наступ на завод за підтримки авіації. Вони намагаються взяти під контроль завод, але успіху не мають.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь