Декілька населених пунктів на межі Миколаївщини та Херсонщини звільнили від рашистів

5 Травня 2022
російські окупанти втратили контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївщини та Херсонщини завдяки діям українських військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України в оперативній інформації станом на ранок 5 травня.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ уразили 9 повітряних цілей: 4 безпілотники (2 із них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ), 3 крилаті ракети окупантів та 2 літаки (попередньо — винищувачі Су-30). Інформація уточнюється.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу українські військові відбили 11 атак окупантів, знищили 5 танків, 7 одиниць бойової броньованої техніки та 5 одиниць автомобільної техніки противника.

Окупанти не припиняють вести наступальні дії у східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей та утримувати сухопутний коридор з анексованим Кримом.

Одночасно противник провокує напруженість у «Придністров'ї» — перегруповує війська на окремих напрямках, поповнює запаси. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують обстріли Харкова та проводять розвідку позицій підрозділів Сил оборони. У районі північніше Ізюма продовжують артилерійські та мінометні обстріли.

На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів, аби сковувати дії українських бійців.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, миколаїв, херсон, збройні сили україни