Уся Луганщина - тимчасово без світла: знайшли рішення

25 Квітня 2022
Нещодавно збудовану біля Кремінної підстанцію знеструмили рашисти, через що вся область залишилася без світла.

Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

«Ця підстанція напругою 500 кВ в мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області. Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі. Тож, до сьогодні підстанція в Кремінній залишалась єдиним джерелом постачання електроенергії в домівки луганчан», — розповів Гайдай.

Він додав, що зараз в області опрацьовують альтернативні варіанти заживлення.

Станом на 11:16 енергетики знайшли схему підключення області. Напруга подаватиметься по іншій схемі через потужні електропідстанції, які залишилися в роботі на території області.

«Наразі триває подача напруги на ці уцілілі підстанції. Невдовзі світло повернеться в домівки наших мешканців. Дістатися до пошкоджень лінії електропередачі, що заживлює Кремінську ПС 500 кВ, зараз неможливо через активні бойові дії», — зазначив Гайдай.

Додамо, що внаслідок активних бойових дій значна частина населених пунктів Луганської області залишається без води та газу.

Жителів області постійно закликають евакуюватися у більш безпечні райони країни. Так, 25 квітня буде чергова спроба евакуації населення з Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Рубіжного. Евакуація повністю безкоштовна.

«Ви знаєте, яка важка обстановка в Попасній та Рубіжному, під щільним та майже безперервним обстрілом всі населені пункти Гірської громади. У більшості людей там не зашилося даху над головою — домівки зруйновані росією. Кожного разу евакуація звідти — подія, сповнена героїзму окремих людей. Але допоки ми не врятуємо всіх, в кого є таке бажання, не зупинимося», — наголосив голова ОВА.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, електроенергія, луганськ