Родичам загиблих російських солдатів дозволили безплатно приїхати на упізнання

20 Квітня 2022
Безплатну поїздку на упізнання тіла і назад пропонують родичам загиблих на війні проти України російських солдатів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

До рук розвідників потрапив наказ міністра оборони рф сергія шойгу про те, що двом членам родини загиблого військовослужбовця рф видаються перевізні документи для проїзду від місця проживання до місця упізнання і назад.

«Акція від Шойгу для родичів знищених окупантів: безплатний тур на упізнання [...] Вочевидь на думку російського командування, ця пільга має підвищити лояльність росіян до війни на території України. Особливо враховуючи тотальну затримку обіцяних виплат російським військовослужбовцям та членам їхніх сімей», — зазначають у ГУР.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, станом на 20 квітня росія вже втратила на війні проти України близько 20 900 солдатів, 815 танків, 171 літак та сотні одиниць іншої техніки.

Офіційно ж міноборони росії востаннє звітувало про свої втрати 25 березня. Тоді повідомили про загибель 1 351 військовослужбовця та 3 825 поранених. Хоча 7 квітня речник путіна дмитро пєсков визнав, що армія росії «зазнала значних втрат» на війні проти України.

Попри це, керівництво росії категорично відмовляється забирати з України тіла своїх військовослужбовців, повідомляла очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук. За словами міністерки, уряд України розробив покроковий порядок їх передання, але російська сторона відмовлялась навіть вести перемовини щодо цієї проблеми.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією