росіяни хочуть провести примусову мобілізацію на Запорізькій та Херсонській областях

20 Квітня 2022
На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей росіяни планують провести псевдореферендуми, щоб зробити примусову мобілізацію.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Після проведення псевдореферендуму фсб рф планує кинути «мобілізованих» українців на найгарячіші ділянки фронту на штурм позицій Збройних сил України під контролем загороджувальних загонів. Фактично це спроба знищити Україну руками самих українців, кажуть у розвідці.

Там нагадують, що для проведення «референдумів» завчасно збирають особисті дані мешканців тимчасово окупованих територій — начебто для отримання «гуманітарної допомоги» або соціальних виплат.

У дні «голосування» співробітники фсб заповнюватимуть бюлетені, користуючись отриманою інформацією, без згоди та фізичної присутності самих українців.

Усе це робитимуть для того, аби знищити представників українського етносу, провести пропагандистські заходи з нав'язуванням населенню росії та світу міфу про те, що «звільнене від нацистів населення областей почало боротися з націоналістичними батальйонами».

У Запорізькій області ніч проти 20 квітня минула відносно спокійно. Натомість на Херсонщині лунають постійні обстріли. Учора майже по всій території області велися бої. Інформація про руйнування та постраждалих відсутня. У громадах на межі з Миколаївщиною та Дніпропетровською областю немає світла, газу, води. Ситуація стабільно важка.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, херсон, війна з Росією