На Київщині виявили нові жертви російських окупантів

12 Квітня 2022
На звільненій Київщині прокуратура продовжує розслідування злочинів російських військовослужбовців.

Про нові виявлені жертви росіян повідомляє Офіс генпрокурора.

Так, у селі Шевченкове Київської області в підвалі одного з приватних будинків правоохоронці знайшли тіла 6 громадян з вогнепальними пораненнями.

Правоохоронці також встановили, що в березні на виїзді з села Перемога військовослужбовці рф зі стрілецької зброї та артилерії розстріляли колону з мирними жителями з 5 автомобілів. Унаслідок цього загинули 4 людини, серед них — 13-річний хлопець. Слідчі допитали свідків розстрілу колони, тіла загиблих направили для судово-медичної експертизи.

Крім того, встановлено, що поблизу села Гавронщина окупанти розстріляли цивільний автомобіль. Унаслідок цього загинули 5 людей, серед яких дві дитини віком 1 та 14 років. Тіла загиблих місцеві мешканці поховали поруч з автомобілем.

Прокурори наголошують, що продовжують збирати докази порушення росією міжнародного права, щоб притягнути до відповідальності всіх винних у вчиненні злочинів.

Нагадаємо, в Міноборони 2 квітня повідомили, що вся Київська область звільнена від окупантів. Зокрема, 28 березня українські військові повністю взяли під контроль Ірпінь, а 31 березня — Бучу та всю Бучанську громаду.

На звільнених територіях виявляють докази масових убивств цивільного населення: журналісти та представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежать просто на вулицях.

Вкрай складна ситуація у Бучі, де вже виявили тіла 360 вбитих цивільних мешканців — із них щонайменше 10 дітей, а також у Бородянці, яка сильно зруйнована від бойових дій.

На супутникових знімках журналісти помітили, що створення братської могили в Бучі на території храму Андрія Первозванного та Всіх Святих почалося ще 10 березня. Супутникові знімки також засвідчили, що тіла вбитих мирних мешканців Бучі з'явилися, коли місто було під окупацією російських військ.

За даними німецької розвідки, перехоплені радіоповідомлення військових рф про масові вбивства в Бучі свідчать, що це не були випадкові дії чи вчинки окремих військових, а була тактика чи навіть стратегія росії для залякування українців.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ