У Харкові окупанти вбили 96-річного в'язня нацистських концтаборів

21 Березня 2022

У Харкові загинув 96-річний в'язень нацистських концтаборів Борис Романченко, який пережив табори Бухенвальд, Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен.

Він загинув минулої п'ятниці від пострілу фашистської армії росіян в багатоповерховий будинок, повідомляє адміністрація меморіального комплексу Buchenwald und Mittelbau-Dora.

Борис Романченко був віце-президентом Міжнародного комітету Бухенвальд-Дора. За словами внучки, він жив у багатоповерховому будинку, який потрапив під кулю.

"Як ми дізналися від його близьких, наш друг Борис Романченко, який пережив нацистські табори Бухенвальд, Пенемюнде, Дора та Берген-Бельзен, був убитий минулої п'ятниці внаслідок вибуху бомби у своєму будинку в Харкові. За словами онуки, він жив у багатоповерховому будинку, враженому снарядом", - йдеться у повідомленні.

Борис Романченко, який народився 1926 року під Сумами, інтенсивно працював над пам'яттю про нацистські злочини та був віцепрезидентом Міжнародного комітету Бухенвальд-Дора.

2012 року Борис Романченко зачитав клятву Бухенвальда "Побудова нового миру та свободи" під час відзначення річниці визволення концтабору Бухенвальд.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією