Ситуація в областях України станом на ранок 21 березня

21 Березня 2022

У Житомирській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській, Вінницькій, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Львівській, Полтавській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Одеській областях ніч проти 21 березня минула відносно спокійно.

Про це йдеться у зведенні регіонів.

Київщина: постійні бої в напрямку Житомирської траси. Макарівська громада під обстрілом ворога. Вночі обстріляли Петрушки, Шпитьки, Дмитрівську громаду, що спричинило пожежі у приватних будинках. Багато сіл у Бучанському районі в окупації, що наближає гуманітарну катастрофу.

Ворог обстрілює села, немає можливості виїхати. Бої та обстріли в Гостомелі, Бучі, Ірпені. У Броварському районі на території трьох громад — ворожа техніка, періодичні хаотичні обстріли. Славутич — відрізаний від постачання.

Чернігівщина: бої навколо Чернігова. Періодично росіяни обстрілювали околиці міста. У всьому Чернігові вже майже два тижні немає світла, води, тепла. Практично ніде у місті немає зв’язку, більша частина — без газу.

Сумщина: всю ніч тривали обстріли передмістя Сум. Приблизно о 4 ранку внаслідок обстрілів пошкодили місткості з аміаком на заводі «Хімпром». Стався витік. Радіус ураження був приблизно 2,5 кілометри, працювали аварійні бригади заводу та ДСНС.

Харківщина: вночі активізувалися обстріли житлових кварталів Харкова.

По області тривають бойові дії в напрямку Ізюма. Гуманітарні вантажі вчора доставили до Малої Рогані, але пропав зв'язок з 6 людьми з колони, які виїхали на Вовчанськ — тимчасово непідконтрольну ЗСУ територію.

Рівненщина: два ракетні удари. Працює відповідна комісія. За попередньою інформацією, є поранені та людські втрати.

Луганщина: вночі обстрілювали Новодружеськ, Лисичанськ та Рубіжне. За минулу добу — приблизно 20 пошкоджених або зруйнованих об’єктів, з яких 3 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури. 

Донеччина: Мар'їнка, Очеретине, Авдіївка — постійні обстріли, авіаудар. По Мар'їнці знову активні спроби прориву, але безуспішні. 

Маріуполь — без змін. Колона з автобусів сьогодні вирушить із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати людей із Бердянська (тих, хто доїхав туди з Маріуполя самотужки).

Миколаївщина: у місті була повітряна тривога. Протягом доби — обстріли сіл поблизу міста. Попередньо, троє легко поранених. Продовжується бої. Частина населених пунктів перебуває без електропостачання та тепла.

Херсонщина: тривають сильні вибухи в районах області поблизу Миколаївщини. Вночі також у Херсоні були автоматні постріли. Подробиці уточнюються.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією