Низка країн Заходу позбавила росію переваг від членства у СОТ

15 Березня 2022
Країни ЄС та та «Великої сімки», а також Албанія, Ісландія, Австралія, Південна Корея, Молдова, Чорногорія, Нова Зеландія, Північна Македонія та Норвегія позбавили росію переваг від членства у Світовій організації торгівлі.

Про це йдеться у заяві віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса.

Ці держави тепер не ставитимуться до росії як до країни, яка перебуває в режимі найбільшого сприяння в межах СОТ. «Це посилює статус вигнанця росії в очах світової спільноти», — розповідає Домбровскіс.

Як пояснює Reuters, нововведення дозволяє цим країнам самостійно вводити більші мита на російські товари або ж узагалі забороняти імпорт з росії.

Раніше ЄС уже скасував деякі торгові пільги, якими раніше користувалася росія. Домбровскіс також повідомив, що процедура членства білорусі у СОТ тепер призупинена. Наразі країна там перебуває у статусі спостерігача. 

«Ми єдині в нашій рішучості притягти президента путіна та його режим до відповідальності за їхні злочини. Єдиний спосіб, яким росія може уникнути цієї фінансової, економічної та репутаційної катастрофи, — це негайно припинити своє варварське та незаконне вторгнення в Україну», — резюмував Домбровскіс.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, євросоюз, австралія, південна корея, нова зеландія, норвегія