Чому перед обстрілом Луцього аеродрому не спрацювала сирена

12 Березня 2022

Ніч на 12 березня на Волині пройшла спокійно, а наш кордон цілий. Усі об’єкти критичної інфраструктури в області працюють.

Про це повідомив голова Волинської обласної цивільної адміністрації Юрій Погуляйко під час традиційного відеозвернення вранці 12 березня.

Він також зауважив, що учора, 11 березня, було багато питань про те, чому не спрацювала система оповіщення заздалегідь до ракетних ударів в аеродром поблизу Луцька.

«Як повідомили військові, крилата ракета – складна ціль для засобів протиповітряної оборони. Імовірно, ракета летіла низько над землею та не фіксувалася радарами, саме тому не спрацювала система оповіщення», – пояснив Погуляйко.

За його словами, усі повітряні тривоги наші збройні сили відпрацьовують, аби рятувати наші життя.

«Тому не ігноруйте повітряних тривог – завжди йдіть в укриття», – наголосив він.

Нагадаємо, що у Луцьку 11 березня о 05:45 пролунали 4 гучні вибухи. Згодом Волинська військова адміністрація повідомила, що здійснили обстріл аеродрому.

Станом на 09:10 у Волинській обласній військовій адміністрації повідомили про двох загиблих та шістьох поранених. Згодом стало відомо, що кількість загиблих збільшилася до 4 людей.

Четверо поранених після авіаударів у Луцьку поступили в обласну клінічну лікарню. Ще двоє травмованих – у міській клінічній лікарні.

Двоє із загиблих – лучани. Із ними прощатимуться сьогодні, 12 березня.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луцьк, Волинь