«Вагнерівці» вже гинуть на території України

8 Березня 2022

Поповнюючи резерви окупаційних військ Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній. Зокрема, відомо, що найманці ПВК «Ліга» (ПВК «Вагнер») вже беруть участь в бойових діях на території України в складі армії агресора.

Про це, зокрема, свідчать жетони знищених окупантів, - повідомили у ГУР МО.

Деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів.

ПВК «Вагнер» російська військова структура, що комплектується найманцями. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Путіна диктатора Асада, в Судані.

Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК «Вагнер» кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз ввів у дію персональні санкції проти учасників та керівників ПВК «Вагнер».

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24 лютого - 1 березня тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Попри переговори росіяни і далі не припиняють спроб атакувати українські позиції та обстрілюють міста.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією