Бойовики зайняли всі адмінбудівлі Бердянська

27 Лютого 2022
Виконувач обов'язків мера Бердянська Олександр Свідло заявив, що російські окупанти зайняли всі адміністративні будівлі міста. Він запевнив, що влада залишається на місцях і намагається працювати.

Про це він сказав у відеозверненні.

«Щойно ми з вами стали свідками того, як на територію міста зайшла важка військова техніка, озброєні солдати та почали переміщення по всій території нашого рідного міста. Я до останнього перебував у будівлі міської ради, але нещодавно туди зайшли озброєні люди, які відрекомендувалися російськими військовими і сказали, що всі адміністративні будівлі під їхнім контролем і вони беруть під контроль будівлю міськради. Нам запропонували продовжити свою роботу, але під контролем озброєних людей», — сказав він.

Свідло зазначив, що вважає таку пропозицію неприйнятною, тому весь оперативний штаб покинув будівлю. За його словами, місцева влада продовжує працювати й координувати роботу оперативного штабу віддалено.

«Ми всі залишаємось на місцях і продовжуємо працювати, поки це можливо. Але ми всі маємо розуміти, що йде війна. Я не знаю, яким буде завтрашній день, але на мою думку, сьогоднішня ніч буде дуже й дуже важкою. Тому закликаю всіх мешканців зберігати спокій та перебувати у сховищах. Що буде завтра — ми можемо тільки здогадуватися», — зазначив очільник міста.

Журналістка із Бердянська нам у коментарі розповіла, що російські військові зайшли у місто 27 лютого з двох сторін.

«Вони почали ходити всіма районами міста, БТР їхали, і піхота поруч йшла. Люди почали знімати це та викладати в інтернет. Писали, що голодні, шукають їжу. Люди виходили до них і питали, навіщо ви прийшли. Вони сказали: ми мирне населення не чіпаємо, але якщо нам чинити опір — ми стріляємо на ураження. Увечері вони зайшли до міськвідділу поліції, потім до виконкому, а потім до частини ДСНС», — сказала журналістка.

Вона розповіла, що люди у місті почуваються беззахисними. За її словами, окупанти відімкнули телебачення у місті.

Також нам розповіли, що народний депутат і впливовий бізнесмен міста Олександр Пономарьов та ексмер міста Валерій Баранов останні дні не робили офіційних заяв. Так, Баранов з'явився у мережі лише сьогодні, 27 лютого. Крім того, ми отримали інформацію, що окупанти зайняли будівлю місцевого телеканалу «ТБ Бердянськ», який належить Пономарьову.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією