Розстріл людей нацгвардійцем: Рябчук не уникне покарання

8 Лютого 2022

Нацгвардійцю Артемію Рябчуку, який вбив п'ятьох людей та ще п'ятьох поранив, не вдасться уникнути покарання, незважаючи на відмову від усіх показань.

Він може бути засуджений до вищої міри – довічного ув'язнення. Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL озвучив правозахисник Едуард Багіров.

"Заява, яку зробив Артемій, мене не дивує", – зауважив він. За словами правозахисника, відмова від свідчень є найпоширенішою адвокатською тактикою.

"Я тисячі разів чув, коли підслідні змінювали свої свідчення. Як правило, це відбувається, коли з'являються адвокати", – розповів він.

Багіров визнав, що справді відомі факти, коли на підозрюваних чинився моральний чи фізичний тиск, і ті визнавали за собою провину, в той час, коли були невинними. Водночас він нагадав, що, за інформацією Державного бюро розслідувань, "доказова база більш ніж достатня".

"Є факт вбивства п'яти громадян України з вогнепальної зброї. Я думаю, що згодом слідчі органи зберуть достатньо доказів, буде винесено рішення двох інстанцій, і однозначне рішення ізолювати Артемія довічно", – спрогнозував правозахисник.

Нагадаємо, 27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" Артем Рябчук під час видачі зброї раптово відкрив вогонь по колегах. Він розстріляв караул військових Національної гвардії, після чого втік зі зброєю.

Серед загиблих – п'ятеро військових і одна цивільна людина. Хлопця затримали біля Підгроднього, що під Дніпром, після того, як він сам попросив перехожу подзвонити в поліцію і повідомити його місце розташування.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, суд, замах на вбивство, вбивство, смерть, нацгвардія