На Волині в перинатальному центрі народилась п’ята трійня

30 Грудня 2021

У Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства народилася п’ята трійня.

Двоє хлопчиків та дівчинка з'явилися на світ 27 грудня, - пише ІА "Волинські новини".

Їхні батьки проживають на Рівненщині - Ірина та Олександр Бойки. Генеральна директорка медичного закладу Ірина Горавська повідомила, що з дня відкриття перинатального центру народилася вже п’ята трійня. Також вона додала, що трійні не народжуються самостійно. Як правило, це плановий кесарів розтин до терміну завершення пологів. За її словами, трійнята дозрівають раніше, є певний протокол по їхньому розродженню.

«Але ці дітки обрали і день, і час самостійно – в мами розпочалися пологи і потрібно було оперувати. Дітки народилися здорові. Найменша дитинка важить 2 кілограми 100 грамів, найбільша – 2 кілограми 550 грамів, – зазначила Ірина Горавська.

Лікарка додала, що дітки перебувають в палаті сумісно з батьками. Жодного дня вони не були в реанімації.

Батьки дітей розповіли, що вдома їх чекає трирічна доньку, яка вже хоче побачити своїх братиків та сестричку.

Ірина каже, що новину про те, що у тебе буде трійня дізнаєшся не кожного дня: «Спочатку сказали, що у нас буде двійня, а потім лікар знайшов третього малюка і повідомив, що буде трійня. Так трапилося, оскільки було дві яйцеклітини, і одна з них розділилася на дві. Звичайно, в перші хвилини я була трішки в шоці. Зателефонувала до чоловіка, сказала, що в нас буде трійня. Він запитав: це всі наші? (сміється, – ред.). Нам вистачило лише день-два, щоб звикнути до цієї новини. І ми вже щасливі чекали наших діток. Нам сказали, що попередня дата пологів – 27 січня, коли моєму чоловікові виповнюється 35 років. Це був би йому подарунок на всі дні народження наперед (сміється, – ред.). Але дітки сам собі обрали дату. Ми дуже щасливі».

Попри те, що замість одного імені потрібно обирати три, для сім’ї Бойків це не було складним завданням. Першого синочка назвали Даниїлом, другого звуть Давид, а донечку звати Анна.

Ірина наголошує, що обрали Волинський обласний перинатальний центр, адже їм порадили ставати на облік тут.  Адже це заклад з досконалим обладнанням, тут надають послуги європейського рівня.

«Ми без вагань поїхали сюди та стали на облік до Щурук Надії Василівни. Дуже їй дякуємо. Лише протягом двох тижнів ми перебували на збереженні. Нам постійно допомагали», - ділиться Ірина.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, діти, вагітність