Волинь вийшла з «червоної» зони карантину

30 Грудня 2021

Волинська та Запорізька області вийшли з червоного рівня епіднебезпеки поширення коронавірусу.

Проте обмеження для невакцинованих громадян залишаються тими ж самими. Єдине: у жовтій зоні заклади можна відвідувати з жовтим ковід-сертифікатом. Про це повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, - пише ІА "Волинські новини".

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти Covid-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ – Covid-сертифікат про одужання.

За її словами, регіон 30 грудня перейшов до жовтої зони, але наголосила, що ситуація залишається напруженою, адже за минулу добу виявили 126 нових випадків захворювання. Одужали 160 осіб. На жаль, 9 волинян померли.

Також вона наголосила, що спостерігають перевищення показників у Луцькому районі, Луцькій ТГ.

450 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні, що становить 17,9% завантаженості ліжок. На ліжках, підключених до потоків кисню, містяться 310 пацієнтів (14,2% завантаженості). 58 пацієнтів перебувають у реанімаційних палатах, на ШВЛ – 19 людей.

«За попередню добу поступили 35 пацієнтів, а виписано 83, що додає нам оптимізму», – зазначила Людмила Тимощук.

Як нагадала, одним із методів профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції є вакцинація.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події, карантин