Секрети довгострокової оренди: що варто знати

Багато людей орендує житло в різних містах. Частіше за все це жителі інших регіонів, які переселилися в Тернопіль. Перш за все це студенти. Якщо квартира винаймається на невеликий строк, то зазвичай проблем не виникає. Основні ризики стосуються довготривалої співпраці.

Перш за все варто визначитися з основними критеріями вибору. Якщо вас цікавить оренда квартир Тернопіль запропонує гідні варіанти, а знайти їх допоможе сервіс OLX.

Критерії вибору

Багато хто цікавиться лише вартістю оплати за житло та його розташуванням. Але варто приділити увагу й іншим характеристикам:

  • параметри нерухомості (площа, поверх, кількість вікон);
  • строк оренди;
  • стан ремонту;
  • наявність меблів та техніки;
  • періодичність оплати.

Переглядаючи оголошення сервісу OLX, варто надавати перевагу варіантам за адекватною ціною. Якщо вона дуже низька, то можна одразу переходити до пошуку інших пропозицій.

Поради від експертів

Зовсім не обов’язково бути професіоналом: достатньо зберігати уважність, а не вірити на слово. Перш за все варто перевірити папери, які засвідчують право власності (оригінали). Далі важливо оформити розписку про оплату грошей. На цьому ж етапі створюється акт прийому-передачі меблів, побутової техніки та інших предметів з квартири.

Ні в якому разі не можна передавати значну суму грошей (передплату) або розраховуватися за великий проміжок часу.

Звісно, що і сама квартира потребує детального огляду. Якщо всередині житла пахне освіжувачем повітря, це може значити, що власник намагається щось приховати. Наприклад, погано працюючу каналізацію або боротьбу з комахами-паразитами (тарганами, клопами). Дешеві матеріали в ремонті також свідчать про спроби приховати різноманітні проблеми.

Потрібно перевірити кожен куточок, особливо північну стіну. Зазвичай в такому місці може з’являтися пліснява. Не зайвим буде провідати сусідів: можливо вони занадто гучно себе ведуть, тому про комфортне проживання не може бути ніякої мови.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: тернопіль, квартира, Нерухомість