На Житомирщині затримали прокремлівського блогера

0 0000

Співробітники Служби безпеки України затримали прокремлівського блогера, який завдавав інформаційну шкоду безпеці держави та за вказівкою своїх російських кураторів, поширював антиукраїнські матеріали.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що житомирський блогер, починаючи з 2014 року, проводив інформаційні диверсії, створюючи спотворені матеріали щодо ситуації в Україні на замовлення російських пропагандистів.

Підготовлені матеріали пропагандиста публікувалися на шести сайтах, які велися з Росії та окупованих територій України. Цікавий той факт, що на початку автор підписувався власним ім'ям, проте пізніше відмовився від цієї ідеї і перейшов на псевдоніми.

Проведена експертиза матеріалів показала, що вони мають маніпулятивний вплив на читача, підбурюють людей на конкретні дії проти суверенітету країни і розпалюють міжнаціональну ворожнечу з дружніми до України державами.

Обшуки були проведені в рамках кримінального провадження за місцем проживання блогера. На місці була знайдена комп'ютерна техніка, на якій було листування з російськими кураторами і матеріали, які готувалися на замовлення росіян.

Крім того, були вилучені копії договорів з російськими державними інформаційними агентствами на підготовку замовних статей і банківські картки, на які перераховували йому гонорари за антиукраїнську діяльність

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна