Над Києвом пролетів найбільший у світі транспортний літак «Мрія»

24 Серпня 2021

З нагоди Дня Незалежності найбільший у світі транспортний літак "Мрія" пролетів над Хрещатиком, замикаючи повітряну колону.

Про це пише 24 канал.

Ан-225 "Мрія" піднявся у небо над Хрещатиком на висоту 400 метрів. Слідкуючи за польотом літака, українці та іноземні гості не могли стримати захоплених емоцій.

"Цей неперевершений велетень, створений на державному підприємстві "Антонов", став справжнім символом України", – мовиться у повідомленні.

Загалом участь у масштабному параді з нагоди 30-річчя Незалежності України взяли близько 100 літальних апаратів. Спершу у небо піднялася армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ. Окрім того, у небі над "Хрещатиком" пролетіли, зокрема, вертольоти MI-8 11-ої окремої бригади армійської авіації "Херсон" та група вертольотів Мі-24 16-ої окремої бригади армійської авіації "Броди".

Ан-225 "Мрія": головне

  • Літак Ан-225 "Мрія" встановив понад 240 світових рекордів. Цікаво, що 110 рекордів літак встановив ще під час випробувального польоту.
  • Міжнародна федерація повітроплавання у 2004 році внесла "Мрію" до Книги рекордів Гіннеса.
  • Розробка літака тривала 3,5 роки.
  • Вперше у небо "Мрія" піднялася 21 грудня 1988 року.
  • Можливості літака вражають. Розмір його крил сягає майже 90 метрів – фактично це довжина футбольного поля. Брати на борт Ан-225 "Мрія" може 250 тонн вантажу.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, літак, Україна, день незалежності