Ринок землі тимчасово призупинився через нотаріусів – ЗМІ

6 Липня 2021

В Україні вимушено поставили ринок землі на паузу після кількох днів його роботи. Причина - відсутність доступу у нотаріусів до системи Держгеокадастру.

Про це повідомляє ТСН.

Нотаріуси повинні проводити перевірки покупців і продавців землі по ряду державних реєстрів, в тому числі по Держгеокадастру, але доступу до нього у них немає. Представники Нотаріальної палати України пояснили, що мова йде про технічні проблеми: в країні налічується понад 6,5 тис.нотаріусів і своєчасно приєднати їх до системи просто не змогли технічно.

На вирішення проблем, зазначили в нотаріальній палаті, піде близько тижня. Тоді ж ринок землі буде знятий з паузи.

Нагадаємо, Кабінет міністрів під час чергового засідання затвердив порядок перевірки покупця і власника земельної ділянки. Так, нотаріуси зобов'язані будуть з'ясовувати, скількома гектарами володіють сторони угоди з продажу угідь.

Також у Міністерстві юстиції нагадали, що купівля-продаж земельної ділянки стане можлива тільки за наявності необхідного пакету документів.

З 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: ринок землі, Україна