Кіпр — туристичний рай

8 Червня 2021

Кіпр в європейських рейтингах

Третій за розмірами острів Середземного моря завжди привертав увагу туристів. Кіпр — єдина держава Євросоюзу, що входить до першої двадцятки найбільш відвідуваних країн світу з розрахунку на 1000 осіб власного населення: на кожну тисячу жителів Кіпру доводиться по три тисячі туристів. Також цей острів перебуває на першому місці серед країн ЄС за часткою постійно проживаючих іноземців щодо громадян республіки. Біля 18% тих, хто постійно мешкає на Кіпрі, не є його громадянами.

Купити тур на Кіпр можна в турфірмі Antonivtours.com.

Клімат

Що ж так вабить людей на острів? Передусім це клімат. На Кіпрі сезон починається раніше, ніж в усіх інших країнах Середземномор’я і закінчується пізніше всіх. Умовне літо на острові триває з квітня по листопад, а м’яка зима, яка нагадує весну, — з грудня по березень. З початком рідкісних навіть в цю пору року дощів починають прокидатися рослини: зацвітають плодові дерева, зеленіють поля.

Інфраструктура

Зрозуміло, що не лише кліматом можна привабити туристів. Крім цього критерію, мусить також бути  відповідна інфраструктура:

  • зручні дороги;
  • магазини;
  • історичні пам’ятки;
  • екологія.

Різноманітність відпочинку 

Якщо говорити про унікальність острова, то на ньому є можливості дозвілля для будь-яких туристів:

  • любителів старожитностей;
  • шопінгу;
  • хорошої їжі;
  • прогулянок по тінистих лісах;
  • спорту;
  • відпочинку на пляжах.

Привабливість Кіпру полягає саме у великій кількості можливостей для різноманітного відпочинку. Острів, що знаходиться в топі європейського рейтингу якості та доступності автодоріг, дає можливість комфортних автоподорожей в будь-яку його точку. Велика кількість торгових центрів задовольняє найвибагливіші потреби відчайдушних шопоголіків, а низькі податки на бізнес дозволяють тримати ціни на аналогічний товар нижчими за українські на 30–40%.  

Два Кіпри

Плануючи свою подорож, обов'язково майте на увазі, що розпочавши знайомство з Кіпром з північної його частини, ви не зможете перебратися на південь, адже для такої подорожі у вас в паспорті повинна бути шенгенська віза або національна віза Кіпру, які не обов'язкові для прильоту на південну частину острова. Отже щоб відчувати себе вільніше, вибирайте аеропорти на півдні Кіпру.

Поромне сполучення між Кіпром та іншими країнами здійснюється тільки з півночі острова і лише з Туреччиною.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: відпочинок, Україна, туризм