Секрети молодості Єлизавети II

У квітні королева відсвяткувала свій 91 день народження. За останній рік вона провела 341 захід, завжди активна і приголомшливо виглядає. Як їй це вдається?

 

1. Гени


Мати королеви Єлизавети прожила 101 рік, бабуся і прабабуся – 85 і 89 років відповідно. Генетик Сара Харпер з Оксфордського інституту старіння вважає, що ймовірність довголіття різко зростає, якщо твої дідусі подолали рубіж в 70 років, а бабусі дожили до 80-ти.


2. Відмова від куріння


Шансів вирости і не курити у королеви було небагато: її батько і сестра курили, так і в цілому за часів її молодості куріння не вважалося вадою, навпаки, було модним і прогресивним, особливо для жінок. Однак Єлизавета була принциповою противницею нікотину, ба більше: вона наполягла на тому, що вийде заміж за принца Філіпа тільки за
умови, що він кине курити. Принц погодився і з тих пір не викурив жодної цигарки. До речі, Філіпу 94 роки.


3. Любов до вина


Єлизавета II п’є тільки вино, 1 – 2 келихи на день. Королева віддає перевагу білому сухому, що відмінно відображається і на стані серцево-судинної системи, і на кольорі обличчя!


4. Дієта


Колишній персональний шеф-кухар королеви Даррен МакГрейд розповів, що королева вкрай аскетична в своїх смакових пристрастях. Її улюблена страва – курка на грилі з овочевим салатом, а під суворою забороною перебувають всі крохмалевмісні продукти. Королева не їсть борошняного і вкрай рідко дозволяє собі десерти.


5. Щасливий шлюб


Королева одружена з принцом Філіпом 68 років! У численних інтерв’ю вона завжди підкреслює, що чоловік її підтримує у всіх починаннях, брав активну участь у вихованні чотирьох дітей, і за все сімейне життя подружжя жодного разу не посварилося всерйоз. Є чому повчитися!


6. Фізична активність


До сих пір королева обов’язково гуляє в парку по 2 години на день, двічі на тиждень займається верховою їздою і частину робочого дня проводить стоячи, щоб тримати м’язи в тонусі.


7. Здоровий сон


Єлизавета II спить 7 годин на добу, а прокидається завжди в один і той самий час: о 7.30 її зобов’язані розбудити, якщо вона не встала сама. Суворий режим дня королева вважає обов’язковим для підтримки здоров’я.


8. Розумова активність


Королева щодня приділяє час читанню, вона стежить за ситуацією в світі, відповідає на урядові звернення і листи простих громадян, ознайомлюється з новинками літератури та самостійно придумує плани проведення офіційних прийомів, їхню тематику і передбачуваний сценарій.


9. Благодійність


Дослідження показують, що люди, які безкорисливо допомагають іншим, живуть довше, оскільки почуття власної корисності, радості від здійснення благої справи знижує загальний рівень стресу в організмі, що сприятливо позначається на здоров’ї. Королева виступає як патрон понад 600 благодійних організацій в усьому світі і ретельно стежить за їхньою діяльністю.


10. Оптимізм


Піддані і наближені до двору представники британського суспільства стверджують, що Єлизавета практично завжди перебуває в піднесеному настрої. Навіть розлютившись з будь-якого приводу, вона швидко заспокоюється і не дозволяє собі сумувати. А вчені давно встановили, що люди з позитивним ставленням до життя живуть довше, ніж песимісти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Зірковий style