Патріотично, позитивно, яскраво: передвеликодній майстер-клас для дітей від «Кромберг енд Шуберт Україна Лу»

Шістдесят дітей працівників компанії «Кромберг енд Шуберт Україна Лу» відвідали майстерку з малювання писанок.

Давні традиції українського писанкарства дітям демонстрували майстри художньої студії "Барва" у суботу та неділю 24-25 квітня. В останні передпасхальні вихідні малеча взяла до рук писачки і ретельно виводила візерунки на яйцях. Діти займалися у двох вікових групах. Дорослішим показували способи симетрично розділити поверхню яйця та розповідали про автентичні фігури, які давні українці малювали на своїх писанках. Листок - символ молодості, граблі - достатку і врожаю. Молодші діти малювали крапочки, штрихи і лінії, а потім вчилися поєднувати кольори.

Майстриня і очільниця студії "Барва" Ілона Миселюк пояснила, що малювання писанок - це по-справжньому давня традиція, і під час цих майстерок маленькі українці не просто розважаються, а роблять цілий оберіг.

"Взагалі писанкарство - це сакральне дійство, і історично воно з'явилося одним із найперших. Це суто наша традиція, яку українці-мігранти перевезли в Америку. Кажуть, що в Америці ці шоколадні яєчка пішли від наших писанок. Коли ми малюємо писанки, діти дуже сконцентровано це роблять, вони заспокоюються, зосереджуються і кожен думає про те, що вони створюють. Ніхто ніколи не знає напевно, яким буде результат, тому що кожна писанка авторська і завжди оригінальна. Ти ніколи не передбачиш, як на яєчко ляже фарба чи який візеруночок покладеш", - розповідає Ілона.

Ілона Миселюк

У двох залах художньої студії пахло медовим воском. Час від часу від полум'я свічок займалися писачки. Діти були настільки захоплені процесом, що за півтори години майстерки ніхто і не потягнувся за смартфоном. Дещо давалося їм легко, а щось - трохи складніше.

9-річний Роман довго підкорював писачок, і не дуже впевнено виводив воскові візерунки.

"Найважче мені наводити лінії воском. Мені сподобалося малювати олівцем, і розфарбовувати. Олівцем було легше, ніж писачком. Я робив уже писанки воском, і це я другий раз роблю. Мені дуже цікаво", - просто каже хлопець, не відволікаючись від справи.

Наталія Шевельова

Майже весь час збоку у коридорі сиділи батьки. Вони захоплено спостерігали за тим, як їх діти з головою поринають у творчий процес.

Мар'яна, мама 6-річної Насті, пригадує, що ще минулого року вони з донькою удвох училися писати писанки.

"Минулого року на карантині ми пробували намалювати вдома - я її вчила. Цього разу от вирішили сюди прийти. Такі корпоративні майстерки - це дуже гарно і дуже добре. Це сприяє розвитку дітей. І, можливо, після такого майстер-класу дитина сама захоче розвивати свою творчість і рухатися в цьому напрямку. Я дуже задоволена", - каже жінка.

Наприкінці майстерки свої вироби діти сховали у красиві декоровані коробочки, і понесли додому. Тепер їх писанки стануть маленьким оберегом, і даруватимуть всім, хто на них дивиться, весняний святковий настрій.

GALLERY-855

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, Фото, Кромберг енд Шуберт