Марсохід Perseverance записав перші звуки свого пересування Червоною планетою

18 Березня 2021

Марсохід NASA Perseverance вперше записав звуки їзди по поверхні Марса: удари і гуркіт шести металевих коліс робота.

Мікрофон входу, спуску і посадки (EDL) апппарата Perseverance записав понад 16 хвилин звуку під час поїздки 7 березня, яка охопила 27,3 метра на дні кратера Єзеро шириною 45 км на Марсі, заявили представники NASA.

Мікрофон EDL також вловив марсіанський вітер і різні дзижчання марсохода.

У Perseverance також є другий мікрофон, який є частиною інструменту SuperCam марсохода. Він вже добре себе зарекомендував, записуючи свист вітру і клацання, які створив лазер апарату.

Запис з мікрофонів EDL і SuperCam показує Марс в абсолютно новому світлі, оскільки ніколи раніше робот не фіксував звук з поверхні Червоної планети. Ці аудіофайли не просто дивна розвага - NASA вони потрібні в основному для оцінки працездатності всіх систем марсохода, щоб переконатися, що під час доставки і посадки нічого не пошкодилося. Крім того, детальні відомості про клацання з SuperCam можуть розкрити важливі характеристики розкритих порід, в тому числі їх твердість і наявність у них покриття.

Команда місії готується до польоту Ingenuity, крихітного вертольота, який прибув на Марс на Perseverance. Марсохід буде спостерігати за випробувальними польотами Ingenuity за допомогою своєї камери Mastcam-Z.

Після того, як маленький вертоліт завершить свої польоти, Perseverance приступить до своєї наукової роботи і збору проб.

Perseverance прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту з Землі. Відтоді він надіслав кілька дивовижних зображень зі свого місця посадки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша