У Луцьку рекомендують запровадити профілактику насилля в соцмережах

22 Лютого 2021

Трагічні наслідки, до яких призводить неконтрольоване спілкування дітей у соцмережах, потребують втручання не тільки батьків та навчальних закладів, а й органів місцевого самоврядування.

Профілактичні заходи, які б вберегли дітей від насилля у соцмережах, необхідно внести до міських соціальних програм, переконана депутатка Луцької міської ради Оксана Степанюк. Таку думку вона висловила під час розгляду звіту управління соціальних служб на депутатській комісії, що відбулася 19 лютого.

“Діти - довірливі і часто хочуть зробити щось яскраве, щоб виразити себе. Тому легко піддаються впливу, наприклад, через соцмережі. З одного боку, є багато інформації про те, які групи повинні моніторити батьки та педагоги, так звані “групи смерті” - “Синій кит”, “Грай разом” тощо. Але все одно трагічні наслідки досі трапляються. Наприклад, нещодавно школярки наковталися таблеток. Останнім часом багато роботи ведеться щодо протидії булінгу між дітьми. Але якщо булінг пов’язаний із реальним контактом однієї дитини з іншою і це можна побачити, то в соцмережах дитина часто залишається наодинці і простежити, що з нею відбувається, важко”, - пояснює Оксана Степюк.

Депутатка переконана, що органи місцевого самоврядування повинні брати активну участь у профілактиці насилля в соцмережах.

"Більшість масових заходів, які відбуваються в місті, наразі орієнтовані на активних людей. А інтроверти залишаються наодинці і є під загрозою подібних явищ.

Тому необхідно передбачати заходи і для менш контактних дітей, виводити їх із самотності, яка може призвести до участі в подібних загрозливих групах. Ми повинні проводити для них ненав’язливу соціалізацію”, - переконана депутатка.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцька міська рада, освіта, діти, соцмережі