На Рівненщині створять заповідник

17 Лютого 2021
Кабмін схвалив проєкт указу, який передбачає створення національного природного парку «Пуща Радзівіла».

Про це повідомив народний депутат, постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Проєкт акту передбачає створення на території Сарненського району Рівненської області національного природного парку «Пуща Радзівіла». Він перебуватиме у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Загальна площа заповідника становитиме 24,2 тисячі гектарів земель — для порівняння, розмір Чернігова становить 7 900 гектарів. Ідеться про землі лісогосподарського призначення, запасу водного фонду, запасу сільськогосподарського призначення тощо. Тепер уряд має забезпечити функціонування цього парку як об'єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Мокан додає, що територія парку містить типові та малопоширені для Полісся природно-територіальні та ландшафтні комплекси, в основі яких — водні та водно-болотні об'єкти.

Варто зазначити, що 12 січня перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін повідомив, що на території Рокитнівського району Рівненщини розпочали роботи з облаштування цього парку. Новостворений заповідник долучиться до двох уже чинних національних природних парків у межах області — Дермансько-Острозького та Нобельського.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, володимир зеленський, кабінет міністрів