Скільки часу новорічні салати залишаються свіжими
Олів'є, оселедець під шубою і інші смачні салати – незмінні супутники новорічного застілля. Часом ми готуємо їх в такій кількості, що їмо ще цілий тиждень до самого Різдва. Але чи не загрожує це серйозними наслідками для організму? І як довго можна зберігати салати насправді?
Напередодні новорічних свят експерти нагадали українцям про те, що салат – це страва, яка швидко псується. Її необхідно зберігати в холодильнику при температурі + 2 ... + 6 градусів. Ігнорування цих правил може спровокувати важке харчове отруєння.
Скільки можуть зберігатися салати:
- салати з сирих овочів і фруктів – 18 годин, після заправки - 12
- салати і вінегрети з варених овочів – 18 годин, після заправки 12
- салати з додаванням м’яса, птиці та копченостей – 18 годин, після заправки 12
- салати з додаванням консервованих овочів і варених яєць після заправки – не більше 6 годин
- салати з додавання морепродуктів без заправки – 12 годин
- салати з маринованих, солоних, квашених овочів – 36 годин
Крім того, експерти порадили заправляти салати тільки перед подачею, не залишати їх на столі на всю ніч і не готувати салати в великій кількості: 2-3 ложки на порцію буде досить, щоб насититися і при цьому уникнути переїдання.
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.