Новорічний стіл 2021: готуємо смачні котлети «Ялинкові шишки»
На Новий рік кожна господиня намагається вразити гостей не лише смачними, витонченими, а й оригінально оформленими стравами.
Ми пропонуємо вам рецепт новорічних котлет «Ялинкові шишки», які неодмінно стануть окрасою вашого новорічного столу.
Отож, що нам потрібно:
- 400 г листкового тіста
- 500 г філе з курки
- 1ст. л. олії (рослинної)
- 2 ст. л. сухарів панірувальних
- 1 шт. цибулі
- 1-2 шт. яєць
- сіль і перець до смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулину поріжте на дві частини.
- Фарш і половинку цибулини подрібніть на м’ясорубці.
- Іншу частину цибулі поріжте кубиками і обсмажте на сковороді.
- Обсмажену цибулю додайте у фарш, а потім туди ж сухарі і спеції.
- Розморозьте тісто і розріжте на 8 квадратів.
- У середину кожного квадрату покладіть грудку фаршу.
- З’єднайте кінці квадратів, а потім і їхні шви так, аби туди не потрапив фарш.
- Згладьте шви і переверніть шишку з’єднаннями вниз.
- Змажте поверхню шишки збитим яйцем.
- Потім ножицями зробіть невеликі надрізи по всій поверхні шишки.
- Викладіть її на деко, змащене олією.
- Відправте в духовку і випікайте при температурі 190 градусів 25-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Новорічна прикраса до столу готова. Смачного!
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.